SEEOOC 2024

12.5.2024. Naši jedriličari Petra Barbić, Filip Pamić i Mario Barbić su proteklog vikenda nastupili na regati SEEOOC (South East European Open Optimist Cup) koju je organizirao Jedriličarski klub Palić.
Regata se jedrila na jezeru Palić, boduje se ujedno i za nacionalno prvenstvo i izbornu ljestvicu Srbije. Održano je ukupno 7 jedrenja po laganom i promjenjivom vjetru. Nastupili su jedriličari iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Makedonije i Hrvatske.
Naši jedriličari su se odlično snašli u danim uvjetima i osvojili: 
9. Mario Barbić - 3. do 12 godina
27. Filip Pamić -3. dječak u svojoj generaciji
38. Petra Barbić - 2. djevojčica u svojoj generaciji
Domaćin se pokazao kao odličan organizator regate, jedriilčari su u klubu imali organizirano sve, od doručka, jedrenja, lutrije s bogatim nagradama do druženja za sve jedriličare i trenere uz aktivnosti oko logorske vatre na večer. Veseli nas vidjeti kad se njeguje jedrenje kao način života i zajedničko druženje svih jedriličara na kopnu nakon regate. 
Uz pomoć i podršku Batte u ulozi trenera, Boleta kao vođe puta i mame Jasne, jedriličari su se vratili punih odličnih dojmova i bogatiji za pehar i međunarodno iskustvo sa svog najdaljeg putovanja do sada.
Ovo je svakako bilo prvo naše gostovanje, kod Jedriličarski klub Palić, ali zasigurno ne i zadnje.
Vidimo se dogodine!