Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama Finnu, Laseru i Laser Radialu

25.10.2015. Primošten je od 21. do 25. listopada domaćin juniorskog i seniorskog Prvenstva Hrvatske za juniore u klasama 420 i Techno 293, te za juniore i seniore u olimpijskim disciplinama Finnu, Laseru i Laser Radialu. Na startnoj listi je oko 120 natjecatelja.U četvrtak nažalost nije bilo jedrenja. Bura je cijelo jutro bila prejaka...
U petak je puhala bura koja je lagano okretala na tramontanu, a po snazi je uglavnom bila konstantna osim što je na kraju bilo refula koji su puhali i preko 25 čvorova!
Plovovi su išli jedan za drugim i sve flote su, osim Lasera 4.7, napravile po 3 jedrenja, dok su najlakši laseraši napravili samo dva plova.
U subotu se krenulo na more po laganom burinu koji unatoč prvom dojmu nije dozvolio da se odmah postavi regatno polje. RO se odlučio na čekanje od sat-dva, ali na kraju se više nego isplatilo! Mnogo vjetra, velik val... savršeni uvjeti za jedrenje.
Za četvrti natjecateljski, ujedno i posljednji dan Državnog prvenstva, sve flote su jedrile samo jedan plov, a Laseri 4.7 su startali dva puta.

Prvaci Hrvatske su:
Klasa 420 Lovre Marfat/Karlo Vrsaljko (Uskok)
Klasa Finn Josip Olujic (Labud)
Klasa Laser Standard Tonči Stipanović (Mornar)
Klasa Laser Radial Tina Mihelić (Labud)
Klasa Laser 4.7 Antonio Milevoj (Kvarner)
Klasa Techno 293 Janko Kovačević (Umag)

A naši jedriličari zauzeli su slijedeća mjesta:
Laser Radial
14. Damir Krajinović
19. Cedric Krajinović
23. Mateo Kovačić
24. Alex Kolić
Laser 4.7
26. Deni Martinović
52. Nika Juraga
55. Nora Glušić
65. Lucija Juraga

Konačni poredak Laser Radial i Laser 4.7