Petra Kliba projekt Perth



 Autor: iJedrenje, 24.10.2011.

Ovaj vikend imali smo prilike prisustvovati treningu ženskog hrvatskog olimpijskog match-race tima u Portorožu. Djevojke marljivo rade i pripremaju se za Svjetsko prvenstvo u Australiji, a trebaju i Vašu pomoć kako bi uspjele...

Match Race Team čine: Petra Kliba, Gea Barbić i Tajana Ganić. Zahvaljujući uspješnim rezultatima među kojima i osvojenom naslovu Prvakinja Hrvatske u dvobojskom jedrenju Petra Kliba trenutno zauzima 28. mjesto na ISAF-ovoj rang-ljestvici olimpijske discipline ženskog dvobojskog jedrenja.


"Olimpijske igre su san svakog sportaša. Moj tim i ja puno smo uložili u ovaj projekt i vjerujemo da uz Vašu podršku možemo doći do konačnog cilja – Londona 2012.

Naš olimpijski projekt ide dalje (tko bi rekao da uspjemo gurati u ova krizna vremena!), još uvijek nemamo brod, ali smo taj problem drugačije riješili: treniramo na iznajmljenom brodu naših susjeda slovenki i pripremamo se za Svjetsko Prvenstvo u australskom Perthu koje će se održati početkom prosinca i gdje ćemo mi pokušati izboriti normu za Olimijske Igre u London 2012.

Projekt PERTH 2011 je u zadnjim koracima, uspjele smo gotovo sve organizirati! Hrvatski Jedrilicarski Savez nam je potvrdio da će nam preuzeti trošak startnine, a to je velika stavka za nas. Uspjela sam nam organizirati smještaj kod hrvatske obitelji koja će nas ugostiti na svoj trošak! Od kuće do kluba koristiti ćemo javni prijevoz, tako da nam niti ne treba rent a car. Putne troškove za sada smo sve same snosile od onih 1.600kn koje primamo mjesečno kao sportašice prve kategorije.

Ono što nam sada nedostaje jest put za Perth. Našle smo jako povoljne karte iz Zagreba, a trenutno imamo pola sredstava i moramo još pokriti oko 2.000 EUR troškova karata. Nadamo se da ćete nam moći pomoći i samo malim djelićem, i to nam je velika pomoc! Za uplaćeni iznos agencija koja nam organizira letove, moći će Vam izdati račun."

Petra Kliba team Pripreme Portorož