ORCi Mireo Kup 2012



Proteklog vikenda, 29. i 30. rujna u Puli je održana još regata pod nazivom ORCi Mireo Kup 2012. koja je ujedno i pretposljedna ovogodišnja regata za ORC Kup Hrvatske (posljednja regata ORC Kupa Hrvatske jedri se početkom studenog u Biogradu).
Regatu je organizirao jedriličarski klub Vega IZ Pule, sudjelovalo je 9 plovila koji su bili smješteni na vezovima u Tehnomont marini Veruda.
Prvi dan jedrenja flota je izašla na more, međutim vjetra nije bio dovoljno ni za pokušaj starta tako da je prvi dan prošao bez jedrenja. Drugog dana prognoza nije previše obećavala, start je bio predviđen za 10 sati, međutim vjetra ponovno nije bilo. Negdje oko 13 sati regatni odbor jedva je uspio održati jedan plov po laganom vjetru od cca 6 čvorova.



U jedinom plovu regate prvo mjesto korigirano pripalo je posadi plovla „Mareus“ s kormilarom Krešimirom Đakulovićem, drugo mjesto posadi plovila „Teuta“ s kormilarom Franom Bratom i treće mjesto posadi plovila „Quebramar“ s kormilarom Peterom Mosnyem.
MIREO Sailing team na brodu Jonathan RR, skipera i kormilara Roberta Radole koji jedri pod zastavom kluba domaćina - jedriličarskog kluba Vega iz Pule, zauzeo je ukupno 6. mjesto. Od ostalih domaćih pulskih klubova valja spomenuti posadu plovila „NUBE“ sa kormilarom Markom Zubanom (JK Uljanik Plovidba Pula) – ukupno 9 mjesto i posadu plovila „ORCA“ sa kormilarom Elvisom Kaićem (JK Uljanik Plovidba Pula) – ukupno 4 mjesto.



              Boat                      Owner                           Skipper
  1. Mareus              Ivan Drinkovic            Krešimir Đakulović
  2. Teuta                  Igor Grgičević            Frano B rate
  3. Quebramar       FYC Slovakia             Peter Mosny
  4. Orca                   Davor Zanini              Elvis Kaić
  5. Fly 4                   Ferdo Matulja             Tin Matulja
  6. Jonathan RR   Robert Radola            Robert Radola
  7. Sixtynine           Richard Schultz          Stjepan Marinović
  8. Gringo 2           JK Uskok, Zadar         Robert Sandalić
  9. Nube                 Diego Zanco               Marko Zuban