OPH za prijelazne klase

 U akvatoriju Krčkog zaljeva se od 11. – 14. listopada 2012. godine održlo otvoreno prvenstvo Hrvatske za prijelazne klase (LaserRadial, Laser 4.7, 420 i 29er).

 97 kormilara i kormilarki u Laser Radialu i Laseru 4.7 iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Italije i Rusije okupilo se od petka do nedjelje u Krku

Vremenski uvjeti baš nisu išli na ruku natjecanju. Od tri dana prvenstva jedrilo se samo u subotu, u petak i nedjelju se nije jedrilo zbog bonace. Srećom, u subotu se raspuhala bura. U prvom plovu do 17 čv. nakon čega je pojačala na do 28 čv. koliko se moglo izmjeriti u četvrtom plovu. Uspješno su odrađena četiri plova uz nekoliko slomljenih jarbola i rasparanih jedara.

U Laser Radialu naslov prvaka Hrvatske osvojio je Dino Sindik (Split), srebro je pripalo Ivanu Juriću (Split), a bronca Mariu Zekanu (Mornar). Najbolja kormilarka bila je Ana Sandrić (Uljanik Plovidba) na 14. mjestu, no za juniorke su se medalje podijelile na PH olimpijskih klasa u ožujku. U Laseru 4.7 zlatom se okitio Frane Grego (Galeb), ispred Dominika Perkovića (Labud) i Maria Novaka (Split). Kod djevojaka prvakinja Hrvatske je Ana Zelić (Labud), ukupno šesta. Jedno mjesto niže je srebrna Rene Starić (Horizont), dok je deveto mjesto ukupnog poretka zauzela brončana Anđela de Micheli Vituri (Split).

Rezultati Laser 4.7

Rezultati Laser Radial

(JK Plav)

Naši jedriličari su postigli dobre rezultate obzirom na vremenske uvjete i nedostatak natjecanja:

Paolo Grgorinić je ukupno završio na 18. mjestu dok je Damir Krajinović 27. u klasi Laser 4.7.
U klasi Laser Radial Andrej Hinić je ukupno 12., a Matija Glušić 26.

(sr)