Svjetsko prvenstvo za klasu Laser 4.7 Nieuwpoort Belgija

24.7.2017. Naša Sara Muješić i trener Antonio Poretti u društvu jedriličara iz JK Opatija i YC Zagreb sudjelovali su na Svjetskom prvenstvo za klasu Laser 4.7 16.07.-24.07.2017 u Nieuwpoortu u Belgiji.
Prvi dan kvalifikacija, prvi plov start sa vjetrom od 8 čvorova, ulazak u cilj sa 15ak čvorova. Sara je odlično startala i bila 2. do zadnje krme. U pojlabandi joj se zapetljala škota te je izgubila 2 mjesta, te na kraju ušla u cilj 4.
Na drugi plov se čekalo oko sat vremena zbog dosta jakog vjetra, jake struje (30 m u minuti) te zbog jake kiše. Start drugog plova je bio po vjetru od 20ak čvorova, Sara je dobro startala i držala pravu stranu, došla relativno dobro na bovu gdje se prevrnula i ušla u cilj 25.
Drugog dana kvalifikacija moke bilo jedrenja zbog jakog vjetra i mogućeg neverina.
Treči dan kvalifikavija se jedrilo po promijenjivom vjetru 8-15 čvorova, te sa jakom strujom u bok. Prvi plov Sara je mrvicu lošije startala, ali je držala u dobru stranu i ušla u cilj 20. Drugi plov odlično je startala, cijelu je regatu odjedrila super i ušla u cilj 6.
Četvrti i posljednji dan kvalifikacija Sara Muješić je odličnim 4. mjestom u 5. plovu kvalifikacijske serije potvrdila svoje mjesto za finalnoj seriji!
Nakon 4 plova u finalnoj seriji, naša Sara Muješić zauzela je jako dobro 24. mjesto u konačnom poretku.
U finalnoj seriji se jedrilo po vjetru 20ak čvorova i sa jakom strujom od 60 m/min, Sara je po ovim zahtjevnim uvjetima u cilj ušla 30., 40., 32. i 30.
Svjetski prvaci su Yilkan Timursah iz Turske i Federica Cattarozzi iz Italije.
KONAČNI REZULTATI