Bole i Fudo prvaci Hrvatske

4.10.2020. Na netom održanom državnom prvenstvu za klasu Flying Dutchman u Puli Nadan Kosanović i Boško Čelić osvoiji su 5. mjesto na otvorenom prvenstvu Hrvatske za klasu Flying Dutchman, i ujedno postali su prvaci Hrvatske.
Naša 2. posada Antonio Poretti sa Devidom Pamićem zauzli su ukupno 8. mjesto, ujedno 3. mjesto u poretku za PH, a naša 3. posada Robert Lukašić/Igor Zenzerović zauzela je 12. mjesto u konačnom poretku i 4. mjesto u poretku za PH.
JK Vega imala je još 3 jedriličara u mješovitim posadama sa stranim državljanima koji nisu konkurirali za PH: Nenad Kosanović za kormilom sa čehom Pavelom Neuzilom ukupno odlično 3 mjesto, Andrea Battistin je bio posada Britancu Ianu Keellyu, a osvojili su ukupno 6. mjesto i Andrej Hinić sa našim slovencem Peterom Štokom zauzelo je konačno 11.mjesto, a sve zbog havarije sa jarbolom.
Cijeli vikend obiljezilo je jako jugo i jugo-zapadnjak, u petak su odjedrena 3 plova, prvi po vjetru snage 13-20 čvorova, i preostala 2 po 20-25 čvorova juga.
U subotu se nije jedrilo radi prejakog juga koje je dosezalo i do 37 čvorova, a u nedjelju je snažni jugozapadnjak cca 25 čvorova onemogučio jedrenje radi oštrih i opasnih valova po kojim ova klasa ne može jedriti radi brzina koje se razvijaju u orcu.

 REZULTATI