Eurilca Europa Cup Torbole

Od četvrtka do nedjelje na talijanskom jezeru Garda održavala se regata u organizaciji Circolo Vela Torbole. Bio je to prvi Europa Cup kojeg su naši jedriličari ove godine odjedrili, a po konkurenciji odlična uvertira za nadolazeća europska i svjetska prvenstva zbog toga što su na regati jedrili i neki od olimpijaca. Ukupno je bilo preko 500 jedriličara koji su jedrili u klasama ILCA 4, ILCA 6 te ILCA 7. Naši Tedi, Lea, Vito, Vedran i Katja jedrili su u klasi ILCA 4, a naša Paola u Olimpijskoj klasi za žene ILCA 6. 
 
Zbog velikog broja natjecatelja nakon dva dana jedrenja jedriličari su se podjelili u zlatnu, srebrnu te brončanu skupinu. U tim finalnim jedrenjima došlo je do pravog zapleta. Naime kako je inače praksa, da se na regatama nakon 3 jedrenja odbacuje najlošiji rezultat uključujući i finalna jedrenja, organizatori su ovoga puta odlučili da se finalna jedrenja ne odbacuju pa je tako jedna greška, jedan loš ulaz u cilj skupo stajao jedriličare. Jednostavno u finalnim jedrenjima nije bilo mjesta greškama, niti onim najmanjim. 
 
Naš Tedi imao je 4 pobjede, što u kvalifikacijskim jedrenjima, a što u finalnim, međutim jedan prerani start zadnji dan skupo ga je stajao. Isto tako jedan loš ulaz u prvom finalnom jedrenju koštao je Leu kojoj je postolje također izmaknulo za dlaku. 
 
Ukupan poredak naših ILCA 4:
zlatna skupina:
12. Tedi Leonardelli
20. Lea Rakovac
42. Vito Fili
67. Katja Rabak
 
srebrna skupina:
14. Vedran Čelić
 
Ukupan poredak naših ILCA 6:
brončana skupina:
49. Paola Čelić