Europsko seniorsko prvenstvo u ILCA 6

20.11.2022. U francuskom Hyeres-u danas je završilo Europsko seniorsko prvenstvo. Preko 350 jedriličara iz 65 država šest dana odmjeravalo je svoje snage u olimpijskim klasama ILCA 6 i ILCA 7.
JK Vega u Franscuskoj je imala svog predstavnika, Tedija Leonardellija, koji je jedrio u klasi ILCA 6. On se u konkurenciji 64 jedriličara borio za titulu najboljieg u Europi. Regatu je završio na odličnom 24.mjestu te kao 15. muški U21. Bravo Tedi! 
Tedi je prvenstvo započeo jako dobro. Od 9 odjedrenih jedrenja imao je izvrsne ulaze u cilj i to kao 4. i 5.. Kako je vrijeme odmicalo tako je Tediju padala i koncetracija te je u cilj ušao 46. i 53., što ga je koštalo ulaska u TOP 10 jedriličara U21 u Europi.
U svakom slučaju jako smo ponosni na Tedija, koji se u Pulu vraća pun dojmova i stečenog iskustva, jer ne jedri se svaki dan sa vrhunskim olimpijcima.
 
Konačni rezultati

 
Posebice hvala treneru Bradi iz JD ''Val'' Crikvenica sa kojim je Tedi putovao i koji ga je pratio na moru te također hvala slovenskoj ekipi koja je Tediju vozila brod. Hvala!