Eurocup i Prvenstvo Austrije, te Prvenstvo Njemačke za klasu FD

20.8.2023. Završilo je austrijsko državno prvenstvo u klasi Flying Dutchman koje se održalo na austrijskom alpskom jezetru Achensee u periodu 12.8.-14.8.2023. na kojem su Vegovci ostvarili sjajan rezultat! U konkurenciji 40ak jedriličara iz cijele Europe, plasirali su se na 25. mjesto Kosanović/Čelić i 33. mjesto Battistin/Blasković.
Prvog dana Eurocupa odjedrena su 2 plova po umjerenom sjevernom vjetru u popodnevnim satima, u nedjelju su odjedrena dodatna 4 plova po laganom južnom vjetru u jutarnjim satima, dok je su zadnjeg dana prvenstva po ujmerenom južnom vjetru odjedrena dodatna 2 plova.
Nadan Kosanović Fudo : “Treći dan austrijskog prvenstva je bio ispunjen opuštanjem i okupljanjem sto nam je pruzilo priliku promovirati naše prvenstvo koje slijedi krajem rujna, no onda je došao jugo i omogućio nam da odradimo 2 regate uz lagani vjetar do 12 čvorova. Super regata s ukupno 8 plovova u 3 dana. Hvala svima koji su doprinijeli ostvarenju ove regate!”
Odmah vikend kasnije, u periodu 17.8.-20.8.2023. naša posada Kosanović/Čelić nastuplia je na prvenstvu Njemačke održanom na jezeru Tegernsee na kojem nije bilo uvjeta za jedrenje radi pomanjkanja vjetra pa je organizaro bio primoran na ekstremno rane starteve sa skipper meetingom u 4:30h ujutro i startom već i 6:30h. Kako naša posada nije pristupila ranim startiva u konačnici su zauzeli posljednje 45. mjesto sa samo 2 odjedrena plova prvog dana po vrlo slabom vjetru do 5 čv.