Mireo team najbolji u Rapcu

Po gotovo idealnim uvjetima jedrilo se protekli vikend na regatnom polju ispred Rapca na prvom Prvenstvu Istarske Županije u monotipu. 18 posada borilo se je za titulu najboljeg na "Svjetskom Prvenstvu Istarske Županije", kako su neki nazvali ovu regatu, za klasu monotip. Konačno su se najbolji kormilari Istre mogli ogledati na istim brodovima i odabrati najboljeg u narednih godinu dana. U odličnoj organizaciji JSIŽ, uz pomoć domaćina JK Kvarner u dva dana odjedrilo se je šest jedrenja. Uzbuđenja nije nedostajalo,

uz ponešto razbijene opreme na kraju je bilo sve super.
Posada JK Vega - Mireo sailing team u sastavu Robert Radola, Branko Ban, Drago Bašić, Vladimir Božac, Filip Nikolić,  Kristijan Rajković pobjednik je ovog natjecanja. Oni su prvog dana zabilježili jedno drugo mjesto, a drugog dana prvo i drugo mjesto, te su uz prosjek bodova za drugo jedrenje kada ne svojom krivicom nisu mogli startati ostavili iza sebe drugoplasiranu posadu Marka Zubana iz Uljanik plovidbe, te trećeplasiranu posadu Iskre iz rovinjskog Maestrala.

Mireo sailing team već danas kreće put Hvara na prvu od ciklusa regata ORC Cupa Hrvatske. Da podsjetimo, JK Vega biti će domaćin jedne od regata ORC Cupa Hrvatske u rujnu.



Mireo Team Rabac 2010