Prva pobjeda djevojki na SP u dvoboj jedrenju

(tekst preuzet sa stranica HJS)



Na svjetskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju za žene koje se održava u New Yorku, Petra Kliba sa svojom posadom uspjela je osvojiti prvi bod.

 Evo kako je drugi dan izgledao u analizi Petre: "Izašle smo kao prve na more. Dočekao nas je vjetar od jučer, al smo odlučne išle u borbu, pobijediti bar start a onda dat sve od sebe do kraja. Nažalost fali nam puno prakse općenito a da ne govorimo po tako jakom vjetru. Ostale su nam dvije amerikanke, brazilka, portugalka i dankinja. Dobile smo start protiv Sally Barkov, amerikanke koja je round robin završila sa 8 pobjeda. Borile se u orcu ali nažalost lošijim okretima prepuštamo desnu stranu i malu prednost na orci koja je amerikanki bila dovoljna za pobjedu. Dobijamo i start protiv brazilki ali zbog taktičke greške na bovi od orce gubimo i okrećemo druge. Povele smo na startu i match protiv portugalki, borbena orca, one ipak okreću za brod ispred nas, ostajemo im za petama, nakon bove od krme upuštamo se u duel okreta i sada ih mi lovimo na desne uzde, povele smo neposredno prije druge bove od orce i zadržale prednost do kraja - nas prvi bod!"

Sutra na programu repesaž i gold grupa. Hrvatska je na 9. mjestu, te sutra idu u dvoboje sa timovima iz druge grupe. Start je predviđen u 9.30 po New Yorkškom vremenu, prognoza je nešto slabiji vjetar.