Regata Fažanskog kanala i Prvenstvo Istarske Županije za Lasere

U odličnoj organizaciji JK"Brioni" iz Fažane i Jedriličarskog Saveza Istarske Županije proteklog se vikenda u Fažanskom kanalu održala 3. Fažanska regata  i Prvenstvo Istarske Županije za klase Laser.



Zbog viroze broj učesnika je bio manji nego što je najavljen po pred prijavama ali se ipak skupilo petnaest posada iz Poreča,Pule,Rovinja,Krka i Baške. Iako su sve prognoze govorile da ćemo imati teške uvijete sa jakim Jugom na regatnom polju mi smo oba dana regate imali odlične uvijete za jedrenje po Burinu a da nije bilo kiše i idealne uvijete. Prvog dana smo odjedrili tri regate po laganoj kišici i Burinu koji je puhao jačinom od 8 do 9 čvorova. Drugog dana regate nas je Eol nagradio malo jačim Burinom koji je puhao do 12 čvorova ali i sa malo jačom kišom. Po tim smo uvijetima odjedrili dva lijepa plova što je ukupno bilo pet regata u dva dana. Svi učesnici su bili zadovoljni uvijetima na moru, a pogotovo gostoprimstvom domaćina JK"Brioni".
Jedriličari iz Krka koji su po prvi put na regati u Fažani nisu zažalili da su prešli toliki put da bi učestvovali na njoj i najavili su svoj dolazak slijedeće godine u još većem broju.

---Rezultati----

(ivana a.)