Prvenstvo Hrvatske FD 2020

Cijeli vikend obiljezilo je jako jugo i jugo-zapadnjak, u petak su odjedrena 3 plova, prvi po vjetru snage 13-20 čvorova, i preostala 2 po 20-25 čvorova juga.
U subotu se nije jedrilo radi prejakog juga koje je dosezalo i do 37 čvorova, a u nedjelju je snažni jugozapadnjak cca 25 čvorova onemogučio jedrenje radi oštrih i opasnih valova po kojim ova klasa ne može jedriti radi brzina koje se razvijaju u orcu.

Ukupni pobjednici su njemci GER 213 Rolf Albert i Axel Priegann, drugo mjesto osvojili su česi CZE 11 Petr Storch i Tomas Palkovsky, dok je 3. ukupno bio CZE 2 kojim je kormilario naš Nenad Kosanović sa čehom Pavelom Neuzilom u posadi.

Naši Nadan Kosanović i Boško Čelić osvoiji su 5. mjesto na otvorenom prvenstvu Hrvatske za klasu Flying Dutchman, i ujedno postali su prvaci Hrvatske.
Naša 2. posada Antonio Poretti sa Devidom Pamićem zauzli su ukupno 8. mjesto, ujedno 3. mjesto u poretku za PH, a naša 3. posada Robert Lukašić/Igor Zenzerović zauzela je 12. mjesto u konačnom poretku i 4. mjesto u poretku za PH.
JK Vega imala je još 2 jedriličara u mješovitim posadama sa stranim državljanima, Andrea Battistin je bio posada Britancu Ianu Keellyu, a osvojili su ukupno 6. mjesto i Andrej Hinić sa našim slovencem Peterom Štokom zauzeo je konačno 11.mjesto zbog havarije sa jarbolom.

Poredak za prvaka Hrvatske:
 
1. CRO 15 Nadan Kosanovic / Bosko Celic JK Vega
2. CRO 28 Damir Peteh / Davorin Poropat JK Maestral, Rovinj
3. CRO 21 Antonio Poretti / Devid Pamic JK Vega
4. CRO 5 Robert Lukasic / Igor Zenzerovic JK Vega
5. CRO 6 Mojmir Martin / Milan Piletic JK VAL Šibenik
5. CRO 51 Tin Matulja / Val Matulja FLY SC Cres

REZULTATI